Sokol Příbram na ME v Teamgymu !!!

Sokol Příbram ve Světě – tentokrát v Dánsku

TeamGym TJ Sokola Příbram na  Mistrovství Evropy 2012 v Teamgymu v Dánsku.

Družstvo Sokola Příbram TeamGym Junior IV. se ve dnech 16. – 20. října zúčastnilo Mistrovství Evropy v Dánsku městě Aarhusu. Mistrovství pořádala Dánská gymnastická federace.

Děvčata si svoji nominaci vybojovala vítězstvím na Mistrovství České republice v Trutnově v květnu letošního roku.

I když předvedla svoje nejlepší výkony v tomto roce, na medaile v tak silné konkurenci to nebylo. Zato si, ale přivezly úžasné zážitky a také velkou motivaci k dalšímu tréninku s cílem vybojovat si účast na ME za dva roky. To se uskuteční na Kanárských ostrovech.V naší kategorii závodilo 7 národních týmu. Na první tři nejlepší, které předváděly výkony s nejvyšší obtížnosti a perfektním provedením, žádné z dalších družstev nedosáhlo. Naše družstvo zacvičilo velice pěkně pódiovou skladbu za což dívky sklidily veliký potlesk, na tumblingu a trampolínce předvedly to, co umí nejlépe, musíme jen zvýšit obtížnost prvků. Od postupu do finále nás dělily necelé tři body a bodový rozdíl od čtvrtého místa pět bodů, což není tolik, aby se nedalo dohnat tréninkem.

Výsledné pořadí je takovéto:

1.Island, 2.Dánsko, 3.Švédsko, 4.Finsko, 5.Norsko, 6.Velká Británie, 7.Česká republika.

Na mistrovství Evropy jsme byly jako jediný národní tým složený z jednoho klubu, Sokola Příbram, po zranění naší jedné šikovné gymnastky v tréninku, družstvo doplnila gymnastka z Bohemians Praha.

Ostatní národní týmy složily jednotlivé federace z nejlepších gymnastů ze všech oddílu své země. Pořádali společné tréninkové kempy a s přípravou začali již dva roky před mistrovstvím. Federace jim připravila perfektní podmínky v nejlepších tréninkových gymnastických halách. V tomto naše Česká gymnastické federace má co dohánět.

Že Sokol Příbram má velmi dobrou základnu svědčí o tom, že dvě naše děvčata, Karolína Jíchová a Aneta Procházková, závodili v družstvu seniorek Bohemians Praha a Jan Šindelář, Ondřej Vaner a Vítek Havelka za seniory mix družstva Bopo Třebíč.

Členky družstva,

Marcela Makovcová,Dominika Krejčová,Pavlína Svobodová,Monika Kubalová,Dominika Rozmajzlová, Kateřina Šimůnková,Lenka Drábková,Kateřina Ševčíková,Adélka Mejzrová,Denisa Jonáková,Anna Blehová, Jana Schejbalová,Veronika Skoupá,Klára Kalašová/Bohemians Praha/.

Trenéři Mgr. Blanka Chrastinová, František Beran děkují všem sponzorům za velikou podporu. A prosíme. Buďte i nadále našimi příznivci a podporovateli.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.