hofman_2019_plakat

OŠ – Velká cena Varnsdorfu 2019

Sotva stačila skončit loňská sezóna, už se rozběhla ta letošní. V půlce února jsme se opět vydali na závody do severočeského Varnsdorfu. Co si budeme povídat. Jakmile začnu zjišťovat zájem o účast na tomto úvodním závodu sezóny ukáže se, že pro hodně lidí je to daleko, jiní raději onemocní a také se začnou vyskytovat výmluvy nejrůznějších kvalit. Nakonec jsme se pohodlně poskládali do jednoho auta a ve čtyřech jsme vyrazili otestovat aktuální formu. Čeká nás nabitý březen kdy se budou konat  dokonce tři závody, tak ať víme jestli jsme nedotrénovaní nebo přetrénovaní.

Dorostenecká kategorie měla tři účastníky, takže už na začátku bylo jasné, že si každý odveze medaili. Filip Martínkovič si i díky novému osobnímu rekordu 6.98 s do Příbrami odvezl stříbrnou medaili. Filip si tímto výkonem splnil i nominační limit na prosincové MČR.

IMG-20190216-WA0005

V mužské kategorii byl velmi napínavý souboj o medailové příčky. Souboj to byl zajímavý nicméně jsme se na něj koukali jen zpovzdálí. Nakonec vyhrál Patrik Valut s časem 6.38 s. Jen setinu sekundy za ním skončil Martin Vacek (6.39 s) a Štěpán Mucha už na vítěze ztrácel celé tři setiny sekundy (6.41 s). Nejlepší z nás byl osmý Vašek Kotlan s časem 8.13 s. Desáté místo (8,30 s) utržil Jiří Kotlan, který celý týden bojuje se strašnou rýmičkou. Pavel Čambala si zapsal nejlepší výsledek 12.80 s a obsadil 16. místo. Tři ze čtyř pokusů měl Pavel v rozmezí 0.14 s.

Z Varnsdorfu jsme si kromě pěkných cen a tradičních uzenin odvezli zjištění, že rozhodně ještě nejsme přetrénovaní, takže se do toho teď opět pořádně pustíme :)

Jiří Kotlan

 

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.