OŠ – Velká cena Jižní Moravy

V sobotu 10. května se uskutečnila tradiční velká cena Jižní Moravy v olympijském šplhu, na které měl Sokol Příbram 5 zástupců. Závod se uskutečnil v atraktivních prostorách nákupního centra, které umožnilo nepřehlédnutelnou diváckou kulisu. Závod byl jako obvykle perfektně zorganizován zástupci Sokola Brno 1.

Mezi dorostenci, ve šplhu na 4,5 m, si v osobním rekordu a čase 6,56 s zajistil jediný náš závodník Matouš Lachman pěkné osmé místo. Za sebou nechal ještě tři reprezentanty domácího brněnského Sokola

Mužská kategorie šplhu na 8 metrů postrádala na závodě nejlepší českou špičku, a tak chyběli závodníci, jejichž výsledná pozice na předních příčkách nebývá žádným překvapením. Startovní listina tedy slibovala zajímavé a těžko odhadnutelné souboje o první příčky. Po čtyřech odzávoděných kolech soutěže obsadil nepříliš spokojený Matouš Havrlík 12. místo v čase 11,46 s. O poznání lépe dopadl Tomáš Ježek, který zúročil trénink a s přehledem si splnil svůj cíl zašplhat pod 10 sekund a zajistit tak Příbrami body do celoročního bodovacího poháru – v čase 9,72 s obsadil pěkné 8. místo. O největší překvapení se však postarali bratři Kotlanové. Jiří Kotlan ve slušném čase 7,78 s vybojoval o jednu setinu sekundy třetí místo před čtvrtým reprezentantem Sokola Královo Pole. Jirka prokázal své sportovní nadšení nejen skvělým výsledkem, ale i samotnou účastí na závodě, neboť několik hodin po návratu z brněnského závodu odlétal na pracovní cestu do Malajsie. Ještě lépe, tedy druhé místo, překvapivě získal Václav Kotlan s časem 7,61 s. První místo s přehledem uhájil Ondřej Košťák z ŠSK Palestra Praha, a to ve stejném čase, jako kdysi olympijský vítěz Bedřich Šupčík (7,20s).

Pro Sokol Příbram byl závod velmi úspěšný a historickým úspěchem bylo i to, že je to poprvé, kdy v hlavní mužské kategorii stáli na stupních vítězů dva naši závodníci.

Brno_olympia_2014_vysledky

Václav Kotlan

Sokol Příbram

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.