OŠ – VC Modřanský Tarzan

V polovině května se pravidelně koná Modřanský Tarzan. Modřanský z toho důvodu, že se koná na Praze 12 Modřanech a Tarzan? Nejspíše z toho důvodu, že se několik prvních ročníků konalo na letitém topolu v modřanském parku, poté se závod přestěhoval na Sofijské náměstí, kde se letos konal již 10. ročník tohoto oblíbeného, ale na rozmarech počasí závislého závodu.

V sobotu 15.5.2010 počasí nepřálo, bylo zataženo a teplota okolo 10°C, ale nepršelo!!

Závod odstartoval netradičně kategorií můžů. Celkem se zúčastnilo 21 závodníků. Na účasti se promítla nepříznivá předpověď počasí, ale i tak diváci, kterých bylo překvapivě mnoho, viděli zajímavé souboje.

Jen stručně:

1. Štěpán Muchka 6.59s

2. Martin Matěj 6.62s

3. Tomáš Filip 7.03s

Nejlepším a současně jediným příbramským závodníkem byl Jiří Kotlan jehož výkon stačil na 6. místo a výsledný čas 8.02s nebyl žádným zázrakem.

Po skončení závovodu na 8m mohli dorostenci poměřit síly s touto vzdáleností, Jirka Hanus i Richard Kolín to zvládli a obdrželi pamětní plaketu, kterou závodník získá jednou v životě, při prvním zdolání 8m hranice na tomto závodě.

Následovala kategorie dorostenců obohacená o jednu ženu. Kateřina Pilařová svou kategori vyhrála časem 9.41s což nebyl nejhorší výkon ani mezi dorostenci. Díky tomu, že závod kolidoval s přeborem v sokolské všestrannosti v Příbrami, zúčastnili se ho pouze dva naši dorostenci, již zmiňovaný Jiří Hanus, který zopakoval svůj osobní rekord z Memoriálu Bedřicha Šupčíka 4.97s což mu stačilo na 1. místo před druhým Richardem Mullerem z Prahy, který dosáhl času 4.99s. Třetí místo obsadil opět pražský závodník a to Tomáš Stejskal s čase 5.61s. Bramborová pozice vyšla na druhého příbramáka v této kategorii, Richarda Kolína. Richard si udělal nový osobní rekord 5.84s. Páté místo by obsadila mezi hochy Katka a šestý byl Jan Štěpánek v čase 10.70s.

(Richard Kolín, Jiří Kotlan, Jiří Hanus)

.

Jiří Kotlan

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.