OŠ – Šplh schodištěm 2016

Na závod, který je tradičně pořádán 14 dní před příbramským memoriálem, dorazilo z naší jednoty 8 závodníků – 7 mužů a 1 dorostenec. Dorostenec Matouš Lachman si v sobotu 5.3.2016 bohužel své maximum nevylepšil, ale i horším časem 4,51 s vybojoval ve své kategorii šplhu na 4,5 m výborné 2. místo.

V kategorii mužů a seniorů, tedy ve šplhu do vzdálenosti 8 m, a to bez přírazu nohou, se ke startu ve čtyřkolové soutěži připravilo dohromady 36 závodníků. Celkové 22. místo vybojoval s novým osobním rekordem pod desetisekundovou hranicí Matouš Havrlík (9,67 s). O tři příčky lépe, tedy na 19. místě a rovněž v osobním rekordu v čase 9,04 s zašplhal Tadeáš Holý. Těsně před ním, na 18. místě, a s perfektním časem pod 9 sekund (8,96 s) se umístil taktéž v novém osobním rekordu Marek Vočka. 16. místo vybojoval Jan Šindelář se stejným časem jako Marek Vočka (8,96 s), o jejich pořadí rozhodovaly časy z ostatních kol. Pro zajímavost o na setinu stejný čas se tito dva dělili ještě s jedním závodníkem. Ve svém životě se poprvé pod 9 sekundovou hranici „podíval“ také Tomáš Ježek a stanovil své nové maximum na hodnotě 8,90 s, který znamenal skvělé 15. místo. Tímto bohužel výčet osobních rekordů končí, dalším dvěma našim závodníkům, ačkoliv předvedli rychlejší časy, se na úroveň svých maxim zdaleka dotáhnout nepodařilo. Na 12. místě v konečném výsledku se umístil Václav Kotlan s časem 7,79 s, tedy o více než sekundu za osobním rekordem. Pozici aktuální příbramské jedničky potvrdil jeho bratr Jiří Kotlan s 11. místem a výrazně lepším časem 7,54 s.

Na absolutní špičku bohužel příbramáci ztrácejí několik pozic, nicméně fakt, že 2 týdny před Memoriálem Bedřicha Šupčíka padly 4 osobní rekordy, dává slušné vyhlídky na umístění v přicházejícím domácím závodě, který všichni ze zúčastněných rovněž spoluorganizují.

Václav Kotlan

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.