OŠ – Písecký šplhavec 2014

Sokol Písek pořádal 25.10. 2014 již 14. ročník Píseckého šplhavce. Tento závod se mezi závodníky těší velké oblibě a tím vůbec nejskalnějším závodníkem je náš Václav Kotlan, který jako jediný nechyběl ani na jednou ročníku. Ani letos tomu nebylo jinak. Do písku se vypravilo celkem 7 příbramáků.

V dorostenecké kategorii se z našich nejlépe umístil Matouš Lachman, který obsadil 4. místo s časem 5,86 s. Svým výkonem velmi mile překvapil a od stupňů vítězů ho dělilo 0,55 s. Vůbec první závod v kariéře to byl pro našeho nového závodníka Davida Trunga. Jeho dosažený čas byl 9,16 s a obsadil 7. místo. První místo si z Písku odvezl Vratislav Vorel (4,21 s) ze Sokola Libčice nad Vltavou. Stříbrná medaile zůstala v Písku díky domácímu Honzovi Štěpánovi (4,65 s) a třetí místo obsadil Honza Trnka ze Sokola Čtyři Dvory (5,32 s).

V ženské kategorii se zúčastnily 4 závodnice. Veronika Szabóová s přehledem vyhrála s časem 6,24 s a tímto výkonem se velmi přiblížila k absolutnímu ženskému rekordu 5,90 s. Vypadá to, že je jen otázkou času, kdy tento rekord překoná. Třeba už to bude na prosincovém MČR. Druhé místo si odvezla Moláčková Marcela (7,62 s), která porazila svou sestru Natálii (7,71 s). Čtvrté místo Moniky Bohmové 7,90 s ukazuje na vyrovnanou výkonnost těchto třech závodnic.

V hlavní kategorii na 8 m se představilo 27 mužů a seniorů. Matouš Havrlík vyšplhal nejrychleji za 11,68 s a obsadil 16. místo. O dvě pozice lepší byl Tadeáš Holý 10,69 s. Honza Šindelář už dopředu avizoval, že se nehodlá smířit s dlouhodobou pozicí třetího nejlepšího příbramského závodníka. Na rozdíl od jeho jiných podobných prohlášení, tentokrát nezůstal jen u slov a díky poctivému tréninku se mu podařilo porazit 10. Jirku Kotlana (8,85 s) a ještě si vytvořil osobní rekord 8,42 s. Vzhledem k tomu, že byl Jirka Kotlan po čtyřměsíční tréninkové pauze, byl se svým časem pod 9 s spokojený. Pouze o jednu příčku před Honzou, tedy na 7. místě skončil, Václav Kotlan s časem 8,04 s. Honzovo tréninkové nadšení je velkým příslibem toho, že v brzké době opět budeme mít tři závodníky, kteří budou pravidelně šplhat po 8 s. Třetí místo obsadil Karel Janda s výkonem 7,32 s. Druhé místo Štěpán Muchka (6,39 s) a zvítězil Ondřej Košťák 6,27 s.

Jiří Kotlan

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.