OŠ – Olympijský šplh v Olympii 2011

V sobotu 16.4. se v Brně konal již druhý ročník závodu ve šplhu na laně. Stejně jako v loňském roce byla soutěž situována do atraktivních prostor obchodního centra a tím byla zajištěna významná divácká kulisa. Sokol Příbram se podílel na organizaci, tím že zajistil lano a měřicí zařízení.

Protože se závod konal přímo v obchodním centru, a bylo třeba lano zavěsit do výšky více než 17ti metrů na střešní konstrukci, musela se instalace provádět o den dříve, po zavírací době. Vyrazili jsme tedy z Příbrami dvěma auty již v pátek odpoledne, abychom se po 22 hodině mohli zúčastnit přípravy. V Brně na nás již čekal Tomáš Ježek i se svým horolezeckým vybavením pro zavěšení lana. Po úspěšné instalaci jsme přespali v tělocvičně Sokola Brno 1.

Vlastní závod probíhal téměř celou sobotu. Byl profesionálně moderován a doprovázen několika sportovními vystoupeními. Pro všechny závodníky bylo zajištěno občerstvení ve formě různých poukázek do přilehlých občerstvení. Vítězové obdrželi hodnotné ceny a poháry.

Největším úspěchem z našich závodníků bylo vítězství Jiřího Hanuse v dorostenecké kategorii na 4,5 m (čas 4,26 s). V mužské kategorii na 8 m skončil na 18. místě Jiří Trávníček s časem 15,72 s, Tomáš Ježek s časem 11,38 s vybojoval 13. pozici a Václav Kotlan v čase 7,88 s dosáhl 6. místa.

Kromě našich soutěžících se závodu zúčastnili jako časoměřiči a technická četa Pavel Fíla a Ondřej Štěrba.

V podvečer, kdy byl závod ukončen vyhlášením výsledků, odjela jedna skupina našich borců domů. Druhá parta přespala v tělocvičně do neděle, neboť bylo třeba počkat do večerních hodin, kdy bylo teprve možné demontovat lano a měřicí zařízení.

V neděli dopoledne jsme výletem v okolí Brna ukončili pobyt na jižní Moravě a vypravili se domů. Krátkým zdržením byla pak pouze servisní oprava našeho auta na dálničním parkovišti. Dálniční nerovnosti nevydržel přední blinkr, celý vypadl a zůstal vyset jen na drátech. Hbitě a „nenápadně“ jsme tuto vadu odstranili přilepením blinkru pomocí modré neprůhledné izolepy, která je součástí měřicího zařízení, a pokračovali v cestě.

V Brně se, stejně jako v loňském roce, podařilo uskutečnit velmi pěkný závod, který dává do budoucna naději, že se stane tradičním. Organizátoři ze Sokola Brno 1, odvedli velký kus práce a jejich úsilí se vyplatilo. Jediným negativem byla nepřítomnost ostatních našich nadějných dorostenců, kteří o tomto víkendu byli na jiném sportovním vystoupení.

Václav Kotlan

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.