OŠ – Memoriál Ladislava Váchy – Sport Life

Brněnský závod je úspěšně za námi a my se tak za ním můžeme poohlédnout. Dne 7. listopadu 2015 byl uskutečněn pořadateli ze Sokola Brno 2. ročník Memoriálu Ladislava Váchy. Tento závod je vzpomínkou na Ladislava Váchu, nacisty umučeného olympionika z Brna. Pořadatelům se podařilo závod uspořádat na divácky velmi atraktivním místě – sportovní akci Sport Life, která se koná každoročně v areálu BVV a na kterou přichází desítky tisíc návštěvníků.

V ženské kategorii zvítězila držitelka českého ženského rekordu Petra Růžičková, úřadující mistryně republiky, s časem 5,97 s. Kategorii dorostenců ovládl mladičký Matěj Cigl s neuvěřitelným zlepšením svého osobního rekordu na hodnotu 3,32 s. Druhý byl Aleš Fišer s pro něj lehce podprůměrným časem 3,88 s. Aleš umí lézt rychleji a věřím, že se pokusí na MČR útočit na zlatou medaili. Třetí skončil Michal Plhák s časem 4,50 s. S časem 4,52 s vyšplhal David Buček. Čas 4,57, s který zašplhal Matouš Lachman, mu bohužel nestačil na stupně vítězů,

V kategorii seniorů bral zlato s časem 12,24 s Milan Krejčí. Lubomír Jokel obsadil 2. příčku s časem 12,56 s. Třetí skončil nováček Petr Janiš s časem 12,78 s. Těsně pod bednou skončil Luboš Šikula, který dosáhl času 13,24 s.

Mužů přijelo do Brna změřit síly celkem 24 z toho 6 jich bylo z Příbrami. Nejlepším z domácích závodníků byl Jiří Kotlan, který obsadil 9. příčku, ale s časem 8,20 s spokojený být nemohl. Desátý skončil Václav Kotlan s časem 8,48 s. Trojblok příbramských závodníků uzavřel 11. Jan Šindelář s časem 8,97 s. Všichni tři se dokázali od minulého závodu výrazně zhoršit :) Další tři Příbramáci se umístili také hned za sebou. Na šestnáctém místě skončil Marek Vočka s časem 10,50 s. Sedmnáctý se umístil Tadeáš Holý s časem 10,84 s. Na místě osmnáctém skončil Matouš Havrlík s časem 10,90 s.

Celou letošní sezónu zakončíme v sobotu 12.12. na MČR. Musíme doufat, že se nám bude dařit lépe než v Brně.

Marek Vočka

Sokol Příbram

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.