junior1podiovka

TG – Pohár ČASPV Trutnov

12. listopadu proběhl v Trutnově pohár ČASPV v Teamgymu. Tento závod byl zároveň součástí Českého poháru Prospect Cup. Závodu se zúčastnilo neuvěřitelných 37 družstev, která bojovala o co nejlepší umístění.

Dvoupatrový autobus naplněný pěti družstvy odjížděl od plaveckého bazénu již v půl čtvrté ráno a tak není divu, že všichni celou cestu prospali. Závod byl zahájen kategoriemi Junior III., Junior IV. a Senior. V kategorii Junior IV. se závodu výjimečně zúčastnila dvě družstva a to naše dívky ze Sokola Příbram a družstvo Bohemians Praha. Našim dívkám se závod velice povedl, ale na vítězství to bohužel nestačilo, a tak obsadily druhé místo se ztrátou necelého bodu. V seniorské kategorii jsme mohli vidět pouze jedno družstvo, jímž byl mix team ze Sokola Příbram. Ačkoliv neměli soupeře, jejich snaha o co nejlepší výkon byla viditelná.

junior4podiovka

Jako další předvedli své výkony ti úplně nejmenší. Za kategorii Junior I. nás reprezentovalo pouze družstvo dívek. Toto družstvo nakonec vybojovalo krásné 5. místo, což velice dobrý výsledek, vzhledem k tomu, že jejich kategorie je jedna z neobsazovanějších a závodu v Trutnově se v ní zúčastnilo 15 družstev.

Závod uzavírala kategorie Junior II., ve které předvedli své výkony jak naši kluci, tak i holky. Kluci dosáhli vysokých známek na tumblingu a trapolínce, ale na pódiové skladbě ztratili mnoho bodů a nakonec to stačilo na 6. místo. Dívky svedly souboj o první místo s Moravskou Slávií Brno. Nakonec tento boj prohrály a skončily na krásném druhém místě. Na první místo jim chyběla pouhá desetina bodu.

junior2vyhlaseni

Byly zde také vyhlášeny výsledky Českého poháru Prospect Cup 2015/2016. Prospect Cup zahrnuje vybrané pohárové soutěže pořádané během kalendářního roku 2015 až 2016 a Mistrovství České republiky. V konečném pořadí Senior mix získal druhé místo a dívky závodící, jak v kategorii
Junior IV., tak i v kategorii Junior II. obhájily místo první.

Celá akce se velice vydařila a těšíme se na další závody, kterých se příbramská družstva zúčastní.

TG_CASPV_Trutnov_16_vysledky

TeamGym_Prospect_Cup_2015-2016

Jana Schejbalová

Fotografie byly převzaty ze zdroje

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.