brno_sportlife_2016_plakat_1160_titul

OŠ – Memoriál Ladislava Váchy – SportLife 2016

Poslední z kvalifikačních závodů na MČR ve šplhu, který se konal při příležitosti brněnského sportovního veletrhu SportLife, byl z pohledu příbramáků ve znamení bratrovražedného souboje. Přibližně měsíc před mistrovstvím republiky, byla v Brně poslední možnost splnit kvalifikační předpoklady.

DSC_0600

Z našich závodníků již nikdo kvalifikační limity splnit nepotřeboval, proto byla z příbramské sokolovny vyslána na závod skromná parta – 2 závodníci (a možná již i pamětníci) bratři Kotlanové. Oba ladí formu na poslední závod sezóny, nicméně možnost souboje si nenechali ujít. I s ohledem na to, že aktuálně nemají ambice na umístění na stupních vítězů (a poslední dobou bohužel ani v jejich blízkosti), jsou jejich vzájemné souboje tradiční výzvou pro oba. Počátek sezóny ovládal Vašek a Jirka byl ve výsledkové listině vždy o jednu příčku za ním. Na posledním klání v Písku se však karta obrátila a bohužel/bohudík (zde záleží koho z obou se zeptáte) Jirka svého bratra překonal, a to o mnoho.

DSC_0610

Situace v Brně byla dramatická, po dvou kolech vedl Vašek s časem 8,15 s oproti Jirkovi, který osmimetrové lano bez přírazu nohou vyšplhal „pouze“ za 8,22 s. Zkrátím-li tyto řádky na minimum, musím jen konstatovat (z pohledu autora bohužel), že ve třetím kole se Jirka překonal a dosáhl svého nejlepšího času 8,07 s. Vaškovi se tato nově stanovená hranice, přes veškerou snahu, pokořit nepodařila, i když se v posledním kole ještě mírně zlepšil. V konečném pořadí obsadil Jirka Kotlan 8. místo (8,07 s), Vašek Kotlan skončil 9. (8,13 s). Celkem se závodu zúčastnilo 22 mužů, zvítězil Štěpán Muchka ze Sokola Mladá Boleslav výkonem o hodnotě 6,44 s.

Jirka tedy tímto závodem potvrdil těsnou pozici klubové jedničky, nicméně Vašek má před blížícím se MČR velkou motivaci situaci obrátit.

Vzhledem k tomu, že naše výkony nejsou v rámci republikové konkurence momentálně úplně špičkové, a je tedy těžké jimi vás čtenáře zaujmout, snažíme se to vylepšit alespoň vizuálně. Tentokrát přidáváme pro zpestření fotku v mimo závodní pozici – Vašek je na obrázku vlevo, Jirka vpravo (doufáme, že jsme tímto počinem neodradili i poslední z našich příznivců :)

DSC_0584

Václav Kotlan

Poznámka pod čarou:

Jak již bylo výše zmíněno Vašek i Jirka patří mezi pamětníky olympijského šplhu. Důkazem toho, že za sebou mají již mnoho závodních sezón a současně toho, že v minulosti se dařilo i lépe, je přiložená fotografie z Brna z roku 2002 :) (Jirka vlevo, Vašek vpravo)

sejmout0032

One comment

  1. Zdravím Nazdar.
    Myslím, že jste pořád hodně dobrý. Přál bych si, aby vám chuť šplhat, organizovat, prostě věnovat se šplhu dlouho vydržela. Chtěl bych vidět vaši fotku za dalších 14 let. To možná stihnu. Ale za dalších 14 let to asi nestihnu.
    To by mě bylo 100. a z vás by byli pěkný dědci.

    Sváťa

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.