20160827_143524

OŠ – Memoriál Jardy Gruncla 2016

Poslední prázdninový víkend tradičně patří olympijskému šplhu v Libčicích nad Vltavou. Závod se koná v prostoru venkovního koupaliště, kde místní sokolové postavili konstrukce umožňující šplh až do výšky 16 m. Základem této konstrukce, která se každým rokem rozrůstá, jsou nádražní lampy na, které se přivařila různá další železa, až vznikla vskutku impozantní stavba, která může nejednomu statikovi přivodit srdeční obtíže.

Teploty nad třicet stupňů a početné publikum hnalo závodníky za pěknými výkony. Toto ideální letní počasí svádělo ke koupání i během závodu a tak se občas mohlo stát i to, že se závodník místo v prostoru startu, nacházel v bazénu.

Sokol Příbram reprezentovali pouze tři muži. Marek Vočka předvedl čas přes deset sekund, který mu stačil na 13. místo (10,11 s). Marek v posledních měsících polevil v tréninku a na jeho výkonech je to znát. Matouš Havrlík má i přes prázdniny slušnou formu což potvrdil již v olympijském parku na Lipně, kde jeho čas měl hodnotu 9,18 s. V Libčicích se mu dařilo ještě o trochu lépe. Jeho dosažený čas 9,02 s stačil na 12. příčku. Nejlépe z příbramáků se na 10. místě s časem 7,92 s umístil Jiří Kotlan. Oproti minulému závodu je to sice čas o něco horší, ale s výkonem pod 8 s byl Jirka spokojený.

Po skončení hlavního závodu následoval exhibiční závod na 10 m, kterého se zúčastnila naprostá většina startovního pole včetně našich sokolů. Marek Vočka v tomto klání obsadil 15. místo, Matouš Havrlík byl 14. a Jiří Kotlan se umístil na 8. místě.

20160827_164416

Libčice mají své specifické kouzlo. Všechno běží v pohodovém tempu a nikam se moc nespěchá. To vše v kombinaci s krásným letním počasím přineslo ideálně strávený den plný sportu a zábavy. Kdo letos nejel, opravdu zaváhal.

Jiří Kotlan

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.